Papsf

Benvinguts al programa ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM

Deixar de fumar aporta beneficis a totes les persones que fumen i a les que no fumen


Document de compromís front al tabaquisme en pediatria

foto
Font:

El 20 d´octubre es va celebrar a Alacant el I Curs Nacional de Tabaquisme en Pediatria. Una trobada de 100 professionals al voltant de temes epidemiològics, legislatius, diagnòstics, terapèutics i preventius sobre tabaquisme en la infància i adolescència. 

 

Campaña para la prevención del Tabaquismo en la población adolescente

Per prevenir el tabaquisme en població jove, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat llança #nonsmokingchallenge. Una campanya de conscienciació amb l´objectiu, entre d´altres, fomentar una imatge positiva allunyada del consum de tabac, promoure actituds de vida saludables i afavorir l´abandonament del consum entre els més joves.

El repte #nonsmokingchallenge està dirigit especialment per a joves fumadors i no fumadors que busquen desafiar la societat i acabar definitivament amb el nociu hàbit de fumar. La campanya es donarà suport a les noves tecnologies, principalment les xarxes socials. Tot perquè puguin compartir amb els seus amics i coneguts els millors desafiaments que se´ls acudeixin per dir adéu definitivament al tabac.

Conté materials desenvolupats per la campanya institucional i es poden descarregar-continguts segons les  necessitats de comunicació / promoció d´una forma totalment gratuïta, anomenant la font. 

 

 

10 anys del Conveni Marc per al Control del Tabac i reptes aconseguits a Catalunya!

Aniversari 10 anys CMCT
Font: ASPCAT

Es commemora el desè aniversari del Conveni Marc per al Control del Tabac (CMCT) de l´OMS que ha estat un factor decisiu en la millora dels índexs del consum de tabac.

A Catalunya hem aconseguit grans avenços durant aquests anys: disminució de la prevalença de fumadors, grau alt de compliment de la llei, formació a professionals tant em tabaquisme actiu com passiu en el marc dels programes Atenció Primària i Hospitals Sense Fum i Infància Sense Fum, etc.

Dades rellevants de consum de tabac a Catalunya

Font: ASPCAT
Font: ASPCAT

En el decurs de la Setmana Sense Fum, que es desenvolupa durant els dies previs a la commemoració del Dia Mundial sense tabac (31 de maig) ha tingut lloc, avui dijous 29 a les 10.30h, la presentació de dades rellevants sobre prevalença de tabaquisme a Catalunya i entre els professionals dels centres sanitaris.

 

L´UE dona llum verda a la nova normativa per reduir l´inici i el consum de tabac

cajetillas
Font: Noticies

La Eurocàmara aprova una llei per prevenir l’addicció al tabac entre els joves:

- La normativa prohibeix la venda de cigarretes mentolades en 2020

- Amb la normativa augmenta la transparència sobre els ingredients del tabac

- A més, es regula la utilització de les cigarretes electròniques

La nova directiva del tabac vol donar opció a regular les cigarretes electròniques com a producte medicinal o com a tabac. El sector prefereix això últim si es permet el seu ús en bars

Los alumnos con peores notas fuman más

Font: Carmen

Un estudio, en el que ha participado la Universidad Carlos III de Madrid, afirma que existe un "estrecha relación" entre el rendimiento escolar y el hábito de fumar.

Para llegar a las conclusiones obtenidas con ambos trabajos, los especialistas han realizado un cuestionario a 9.127 alumnos de 4º de la ESO de 203 centros de la Comunidad de Madrid. Además, han entrevistado a los directores de los mismos para recabar información relacionada con las políticas del centro.

Estrena del Curtmetratge OXIGEN

El servei de Prevenció del CAS Tortosa (Centre d’atenció i Seguiment a les Drogodependències) de l’Hospital de la Santa Creu i l´alumnat de 6è de l’Institut- Escola Daniel Mangrané de Jesús, han estat treballant conjuntament amb un curtmetratge per tal de sensibilitzar i prevenir la iniciació i ús del tabac entre els alumnes de primària, en motiu del Dia Mundial Sense Tabac.

La presentació i la projecció del curtmetratge es farà el proper dia 28 de maig a les 20 h a l’espai de la Sala Jordi Brull Martínez de l’EMD de Jesús.

Las cajetillas de tabaco genéricas ayudarán a reducir el consumo en jóvenes y mujeres

El Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo (CNPT) ha mostrado su satisfacción por la decisión del Gobierno australiano de obligar a las tabaqueras a fabricar cajetillas genéricas, sin logo ni marca comercial, ya que se trata de una medida que hace "menos atractivo" el tabaco y ayudará a reducir el consumo, especialmente en mujeres y jóvenes.

El Consell d’infants promou la salut amb TVM (Manresa)

Dins de les accions centrades en la salut previstes aquest curs pel Consell d´Infants, els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles que en formen part han realitzat entrevistes relacionades amb el tema del tabaquisme per conscienciar la població d´aquesta problemàtica, en col·laboració amb Televisió de Manresa. En concret, han enregistrat un programa de televisió on entrevisten a Rosa Cobacho, infermera referent en temes de tabaquisme d´Althaia; i un altre amb Núria Bacardit, periodista de TV3 i exfumadora (a la foto). Els dos espais s´emetran properament dins la programació de TVM (TV de Manresa).

Cerca

Filtra per categories