Tornar

La Graciosa ha de terminar amb la seva relació enganyosa amb Philip Morris


F
 Dijous 9 de Setembre de 2021

La illa de la Graciosa (Canàries) és un enclavament turístic amb un alt contingut mediambiental. L´Ajuntament de Teguise, amb la col·laboració dels seus habitants, les seves empreses, associacions, visitants, i amb el suport de Philip Morris Internacional, vol convertir l´illa en el primer territori espanyol a rebre la CERTIFICACIÓ ´CULTURA LLIURE DE FUM´. Un certificat que ha estat desenvolupat per TÜV ÀUSTRIA, una multinacional que es diu independent però que inclou en les seves accions la promoció de productes de tabac que puguin ser alternatives als cigarrets.

És a dir, la campanya pot explicar-se de la següent manera: PMI paga la campanya a l´Ajuntament de Teguise a canvi que promocioni els seus dispositius de tabac escalfat (IQOS) i alhora li serveixi per rentar la seva imatge.

Com a societat no podem permetre que PMI renti la seva imatge i més s´apoderi dels lemes que sol o són legítims en boca de la comunitat de control de l´tabac per això és imprescindible que s´aconsegueixi acabar amb aquest acord.

Per a això 150 associacions de tot el món emcapçalades pel Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT), Nofumadores.org i ASH (Action on Smoking and Health), s´han unit per demanar a l´Ajuntament de Teguise, a l´Ministeri de Sanitat Espanyol i a el Govern d´Espanya que aquest acord acabi i l´illa de La Graciosa no es converteixi en el primer de molts altres territoris on PMI vulgui instaurar la seva pròpia teoria del "món lliure de fum". Per blanquejar la imatge de la tabaquera a costa d´apropiar-se de la imatge d´una reserva biològica d´interès mundial.