T'ajudem a deixar de fumar en temps de COVID19Benvolgudes i benvolguts


Si estàs pensant deixar de fumar, o si ja portes uns dies sense fer-ho, et donem l’enhorabona pel pas que estàs fent. Els professionals de la salut que treballem a l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Programa d’Atenció Primària sense Fum i la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum seguim al teu costat i podem ajudar-te perquè deixar de fumar sigui una mica més fàcil.

A Canal Salut pots trobar molta informació dels efectes del tabac sobre la salut i recursos d’ajuda per a preparar-te per deixar de fumar i poder aconseguir-ho.

Mentre es mantingui l’estat actual de confinament per frenar la propagació del COVID-19 no et podem ajudar presencialment a deixar el tabac, però podem ajudar-te a través d’internet. Envia un missatge electrònic fent clic aquí, o enviant un correu electrònic a l'adreça deixardefumar@papsf.cat i un professional sanitari expert en tractament del tabaquisme es posarà en contacte amb tu per ajudar-te en un termini màxim de 48 hores.

Si a casa teva hi ha persones que fumen i vols saber com protegir la teva llar del fum ambiental de tabac, potser t’interessarà veure aquest vídeo o llegir aquest document.


Malgrat estem passant una gran crisi internacional relacionada amb la pandèmia del coronavirus SARS-Cov-2, sempre és un bon moment per deixar de fumar.

De fet, el COVID-19 dona alguns motius afegits importants. En general, les persones que fumen tenen un major risc d'infeccions respiratòries, com les infeccions pulmonars i toràciques.

Malgrat és una malaltia molt nova, s’han identificat cinc estudis en els que es tenia informació sobre el fet de fumar entre els afectats i mostren que, encara que les dades disponibles són limitades, és molt probable que fumar s’associï amb la progressió negativa i els resultats adversos del COVID-19.

Actualment no hi ha proves suficients per estar segurs que les persones que fumen tinguin un major risc d'infectar-se amb el coronavirus SARS-Cov-2, però deixar de fumar redueix conductes de risc com ara tocar-se la boca amb els dits, que sí que estan relacionades

També se sap que deixar de fumar ajuda al control de malalties cardiovasculars i respiratòries que són factors de risc pel COVID-19.

A més, en aquest temps en que cal quedar-se a casa, fumar posa en risc la salut de les persones que conviuen amb les persones que fumen.

Deixar de fumar té, a més, molts beneficis més enllà de qualsevol vincle amb COVID-19, de manera que, més que mai, aquest és un bon moment per deixar de fumar.

Deixar de fumar és el millor que pots fer per la teva salut i la dels altres. El confinament fa que hi hagi més temps lliure (i això pot ser un avantatge), però al mateix temps, suposa un esforç psicològic i emocional important.

En aquests moments, en què la pandèmia fa ressaltar la importància de la salut i la prevenció i després de rebre bastantes sol·licituds d’ajuda per deixar de fumar, posem a la vostre disposició una sèrie de recursos on-line i una via de comunicació directe per ajudar-vos a deixar de fumar:Avís legal

La informació facilitada per correu serà tractada confidencialment i només s'utilitzarà per poder fer l'adequada gestió i resposta de la consulta rebuda al programa T'ajudem a deixar de fumar en temps deCOVID19, per tal de proporcionar consells individuals d'ajuda per deixar de fumar. Per a més informació revisa la nostra política de privacitat, on trobaràs més informació sobre on, com i per què emmagatzemem les teves dades.

>