Tornar

En política hauria de ser prioritària la protecció del menor


No em fumis
 Dilluns 17 d´Octubre de 2016

Amb la finalitat de protegir als menors, la Generalitat de Cataluña està treballant en una futura modificació de la llei autonòmica de drogues i contempla sancionar als adults que fumin en cotxes particulars en companyia de menors.

El secretari general de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, va anunciar aquesta iniciativa que persegueix emular la norma que ja tenen en països com Irlanda, Anglaterra o Gal·les.

Segons Guix, l´objectiu és "guanyar en espais sense fum" i protegir els menors d´edat de ser fumadors passius forçosos pels hàbits dels seus pares, mares o altres adults, als quals aquest consum podria comportar en un futur en una multa o "sanció administrativa", ha dit Guix.

Els professionals de pediatria d´AP  tenen un paper important en la sensibilització dels progenitors. Sabem que el fum ambiental del tabac és més nociu per als menors, pels seus pulmons i sistema immunològic. A l´ASPCAT tenim El Programa Infància Sense Fum que vol dónar suport a aquesta intervenció dels professionals de pediatria amb materials de suport i un curs online sobre tabaquisme passiu en infància que ja han realitzat més de 3000 professionals.

És per això que com a professionals sanitaris donem suport a aquest tipus d´iniciatives i fins i tot, animem a avançar encara més la protecció dels infants amb mesures com:

  • Prohibició de la venda de tot tipus de tabac i els seus derivats dins d´un radi d´un quilòmetre d´escoles, institucions i centres esportius.
  • Prohibició de fumar en tots els accesos externs i espais interns oberts de escoles, instituts, centres esportius o qualsevol centre o entitat en que habitualment accedeixen infants.