Tornar

Terrasses dels bars i restaurants: un tema pendent en el compliment de la llei del tabac


Terrassa prohibit fumar
 Dilluns 3 d´Agost de 2015

Segons un estudi realitzat per l´OCI, El 87% de las terrazas cerradas viola la ley al permitir fumar. Els bars i restaurants estan sotmesos a una sèrie de normatives que vetllen pel benestar i la salut pública. La llei prohibeix fumar en tots els espais tancats de bars i restaurants. Només es permet fumar als espais a l´aire lliure, que es defineixen com a espais no coberts, o bé coberts amb un màxim de dues parets, murs o paraments laterals.

Segons l´estudi realitzat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que ha visitat més de 400 instal•lacions per tota Espanya, entre cafeteries, centres comercials, hospitals, universitats, etc. La llei antitabac estableix en el cas de les terrasses que estan cobertes per més de dues parets, murs o paraments laterals, es considera espai tancat, i per tant, el seu propietari no hauria de permetre que s’hi fumi. A més, de ser les terrasses un lloc on acudir families amb nens petits, en aquests mesos d´estiu.

Per aquest raó, la OCU demanarà al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad que impulsi les inspeccions que acabin amb els incumpliments que ha detectat, i per tal que es desenvolupi més mesures de prevenció i control de tabaquisme.