Tornar

Consolidem el compromís infermer en la lluita contra el tabaquisme!!


Codi QR
 Dimarts 26 de Maig de 2015

El Consell de Col•legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya fa una crida a tot el col•lectiu infermer del país per consolidar el compromís en la lluita contra el tabaquisme amb un Manifest sobre el control del tabaquisme. hashtag: #accioinfermerastoptabac

 

Amb la finalitat de donar suport al desenvolupament de les polítiques per al control del mateix proposades per l’OMS. La tasca infermera de prevenció i promoció de la salut, així com els consells breus i d’ajuda en el procés de deixar de fumar esdevenen un actiu bàsic en el sistema de salut que es podria traduir en 65.000 fumadors menys cada any.

El Manifest inclou diverses eines de consulta, formació i guies per al tractament del tabaquisme basades en l’evidència.

Les infermeres som el grup de professionals més nombrós i que estem presents en tots els moments vitals de l´individu i la seva família. Així que podem actuar en la prevenció del tabac en els nens i joves així com ajudar als pacients que fumen a augmentar la seva disposició a deixar de fumar i donar suport en l´abandonament.

Val a dir que moltes infermeres ja treballen en la prevenció i el control del tabaquisme. El Consell i els Col•legis volen recordar aquesta tasca que les infermeres fan a la societat i aprofita el dia mundial sense tabac per comprometre´s com a col•lectiu en continuar vetllant per una societat més lliure de tabac i més saludable. També aprofita per activar que els professionals que encara no fan accions es sensibilitzin, es formin i actuïn en front la primera causa de mort evitable en el nostre medi.

Al nostre país, existeixen dues Xarxes que vetllen per la dinamització dels CAPs i els Hospitals. El Programa d’Atenció Primària Sense Fum (PAPSF) i la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHsF). Totes dues desenvolupen accions dirigides a formar professionals, instaurar intervencions poblacionals i a col•lectius específics, distribuir recursos, protocol•litzar accions etc. Moltes infermeres i infermers ja estan implicats. El Consell i els Col•legis ho saben i volen recordar-ho a més d’animar a tot el col•lectiu a sumar-se en aquestes accions en motiu del dia mundial sense tabac (31 de maig 2015).