Tornar

Els EUA alerten d’intoxicacions infantils per nicotina líquida


foto
 Dimarts 8 d´Abril de 2014

Un informe dels Centres per al Control de Malalties dels Estats Units (CDC) crida l’atenció sobre l’espectacular augment de casos d’intoxicacions per nicotina líquida, procedent de les càrregues dels cigarrets electrònics. Més de la meitat dels casos són nensmenors de 5 anys. L’estudi mostra com els casos d’aquest tipus d’enverinament detectats en diversos centres del país han passat d’un al mes el 2010 a 215 al mes el febrer del 2014.

“La nicotina és un producte tòxic, encara que solem veure’l només com una substància addictiva”, recorda el responsable de Toxicologia del Clínic Santiago Nogué.

La raó principal per a tanta intoxicació és que enlloc no s’adverteix als usuaris dels cigarrets electrònics que les càrregues amb nicotina líquida poden donar problemes als qui les ingereixin o fins i tot si se l’estenen per la pell o si s’hi toquen els ulls, una cosa que accidentalment han fet molts petits

“La nicotina és un producte tòxic, encara que solem veure’l només com una substància addictiva”, recorda el responsable de Toxicologia del Clínic Santiago Nogué, “i encara que difícilment provoca una intoxicació mortal, sí que causa problemes com per anar a l’hospital: de tipus digestiu, com diarrea, vòmits i nàusea, cefalees i també alteracions del ritme cardíac, sudoració i fins i tot convulsions”.

Es diu síndrome nicotínica i, segons el pes del pacient i la quantitat de nicotina, els problemes seran més o menys greus. Tal com es venen actualment les càrregues dels cigarrets són una amenaça per als nens petits perquè res no els obliga que siguin a prova de nens i a més es venen en sabors dolços i de fruites que els resulten atractius.



Informació addicional: