Tornar

Vull créixer sense fum! Programa Infància Sense Fum de l´ASPCAT


Vull créixer sense fum!
 Dimarts 12 de Novembre de 2013

L´ASPCAT va posar en marxa el Programa Infància Sense Fum per sensibilitzar als pares, mares i població general dels riscos del fum ambiental del tabac en la infància, sobretot els més petits. El diari ARA en el seu primer suplement de Salut publicat avui 12 de novembre (pàgina 6), han publicat aquesta informació.

A l’Estudi BIBE. Breu intervenció en bebè. efectivitat (2008-2010), que es va publicar el seu protocol i està pendent de publicació dels resultats a finals d’aquest any 2013, van participar 261 professionals de pediatria (pediatria i infermeria pediàtrica) de 83 centres d’atenció primària tot Catalunya.

Mitjançant l’estudi es va poder provar l’efectivitat d’una intervenció estandarditzada a les consultes de pediatria d’atenció primària per produir canvis de conducta en els progenitors.

A partir d’aquest estudi i amb la meta que l’ intervenció avaluada s’apliqui en tots els centres d’AP de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Catalunya va crear el programa Infància sense fum, pioner l’Estat Espanyol.

Donat els resultats positius de la intervenció i per afavorir la seva implantació en tots els centres de Catalunya, es va elaborar:

Una formació online sobre Tabaquisme Passiu en infància, basada en un joc de simulació d’una consulta d’AP i dirigida a professionals de pediatria d’AP.
• Un fullet didàctic per entregar als progenitors que fumen com a suport a l’intervenció en tabaquisme passiu proposada.
• Una Vídeocàpsula: Protegiu al vostre fill del fum del tabac per exposar en sales d’espera (centres sanitaris, farmàcies, etc)