Tornar

S’amplia la campanya “Entorn sense fum” als centres esportius de la ciutat de Girona



 Dilluns 11 de Novembre de 2013

La campanya educativa “Entorn sense fum”, engegada per l’Ajuntament de Girona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, s’amplia a més de 26 centres esportius de la ciutat de Girona (públics i privats), arran de la bona acollida a les llars d’infants, escoles bressol i les escoles d’educació infantil i primària.

La normativa del tabac no prohibeix fumar en els espais a l’aire lliure de les instal·lacions esportives, ni tampoc a les portes d’entrada d’aquestes instal·lacions, per això, també s’ha decidit dur a terme aquesta campanya per recomanar que s’eviti fumar en aquests espais i sensibilitzar dels riscos del fum ambiental del tabac, a més de reduir la visibilitat de la conducta fumadora. Tot i això, en algunes instal·lacions esportives ja hi ha normés d’ús que van més enllà de la normativa del tabac i està prohibit fumar a l’aire lliure dins del recinte, però no als seus accessos immediats.

La FIFA col·labora des de fa temps amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en la campanya per eliminar el tabac de les competicions esportives i el passat 7 de març va fer pública la notícia que a la Copa FIFA Confederacions 2013 i la Copa Mundial de la FIFA 2014 hi estarà prohibit fumar. Aquesta prohibició ja es va aplicar en els Mundials de 2002, 2006 i 2010. Es tracta òbviament d’una important mesura per garantir un entorn lliure de tabac als aficionats que aniran a Brasil amb motiu d’ambdues competicions. Una iniciativa que ara arriba a Girona.