Tornar

Augmenta el consum de tabac enrotllat a mà


Tabac de liar
 Divendres 6 de Juliol de 2012

En els últims anys ha augmentat entre els joves el consum de tabac "de liar", perquè és més econòmic i perquè hi ha la percepció de que és menys perjudicial.

 

En los últimos meses es frecuente que al preguntar sobre el consumo de tabaco a los pacientes, algunos nos comenten que se han pasado al tabaco de liar. De hecho, según los datos del Comisionado para el Mercado de Tabacos, se ha producido un incremento espectacular del consumo de tabaco de liar, de un 32% entre los años 2008 y 2011. En ocasiones nos comentan los pacientes que, a su entender, el tabaco de liar tiene menos riesgo para la salud, que contiene menos aditivos, y que es menos perjudicial. La falsa creencia de que el tabaco de liar es menos dañino para la salud es mayor en jóvenes, según los datos de la reciente encuesta de la XIII Semana Sin humo de la semFYC (CAMFiC en Catalunya)

El estudio revela que un 26% cree que este tipo de tabaco es menos lesivo que los cigarrillos comunes, un porcentaje que se eleva hasta el 32% cuando se trata de los menores de 30 años. Según el doctor Vidal Barchilón, "el de liar es tan perjudicial como el otro. Es importante que se sepa porque precisamente aquellos que fuman el primero puede aumentar su consumo si están convencidos de que corren un riesgo menor para su salud".

Els fumadors de cigarrets enrotllats a mà poden tenir un risc significativament major de càncer de boca, laringe, faringe i pulmó en comparació amb els fumadors de cigarrets convencionals segons l´estudi "Les relacions entre els cigarrets enrotllats a mà i el càncer primari de pulmó: una experiència de Noruega" que podeu trobar també en la biblioteca del nostre web.

A més, un estudi recent publicat en Gaceta Sanìtària (el trobareu també en la biblioteca del nostres web) ha investigat si el tabac enrotllat a mà suposa un problema de salut pública i de consum, analitzant les marques més consumides a Espanya. Les conclusions són molt clares:  Els continguts de nicotina, alquitran i monòxid de carboni alcacen valors de fins al 70, 85 i 84% respectivament més del permès en les cigarretes convencionals. L´etiquetat d´aquest producte, a més, no garantitza una informació suficient al consumidor.

Font: Publicat per Paco Camarelles per a educacionpapps el 5/28/2012 01:14:00 AM

·