Papsf

Benvinguts al programa ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM

Deixar de fumar aporta beneficis a totes les persones que fumen i a les que no fumen


Comencem a organitzar la XIX Setmana Sense Fum 2018

foto
Font:

Estem preparant la Setmana Sense Fum del 2018, cada vegada som més entitats que hi participem!!!!

La Setmana Sense Fum té el seu origen en una iniciativa de semFYC (CAMFiC a Catalunya) i la seva organització a Catalunya es feia, en els última anys, des del Programa Atenció Primària Sense Fum.

ORGANITZEM LA SETMANA SENSE FUM!

foto
Font: PAPSF

Un any més, us animem a organitzar la XVIII Setmana Sense Fum que tindrà lloc del 25 al 31 de maig d’enguany. Us facilitem informació pràctica (cronograma) i desprès es poden adaptar segons les activitats a realitzar en cada centre.

El lema per aquest any 2017 és “menys fumar i més caminar” 

 

 

Iniciativa a Girona per fer més accessible la intervenció grupal

Girona grupals
Font: ASPCAT

La iniciativa Anima’t a trencar el teu lligam amb el tabac pretén, amb una actuació coordinada dels quatre CAP de la ciutat de Girona (CAP Santa Clara, el CAP Can Gibert del Pla, el CAP Montilivi i el CAP Doctor Joan Vilaplana), fer més accessible la intervenció grupal per deixar de fumar. S´emmarca com una més de les activitats de la Campanya de la Setmana Sense Fum d´enguany.


 

Èxit participatiu de la Setmana Sense Fum en els Equips d´Atenció Primària (EAP)

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial sense Tabac, el programa "Atenció primària sense fum" impulsa el desplegament a Catalunya de la Setmana sense Fum, que enguany arriba a la seva 16a edició. Aquest any, el lema de la setmana és "Vols deixar de fumar? Aquí t’ajudem. Pregunta’ns!".

Aquests dies, els referents de la Xarxa del PAPSF han realitzat moltes activitats dintre i fora dels seus centres, taules informatives i s´han realitzat carboximetries. Veure les fotos

 

Salut desmunta cinc falsos mites del creixent consum a Catalunya de tabac per cargolar

Roda de premsa (28-05-2015)
Font: ASPCAT

A la roda de premsa pel Dia Mundial sense Tabac (31 de maig) celbrada ahir i que va ser presentada pel secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas i el representant de la Comissió Tècnica del Programa Atenció Primària sense Fum, Joan Lozano, es va desmuntar cinc falsos mites sobre el tabac per cargolar.

 

XVI Setmana Sense Fum del 25 al 31 de maig

T´ajudem a deixar de fumar
Font: papsf.cat

Aquest any el lema és: “Vols deixar de fumar? Aquí t’ajudem. Pregunta’ns!!”, amb la intenció de sensibilitzar als professionals i la població de que en els centres de salut podem ajudar a deixar de fumar.

Els elements d´aquesta setmana son:

Setmana Sense Tabac 2014: Els professionals ens mostren la seva feina

Durant la Setmana Sense Fum que enguany ha estat del 26 al 31 de maig, els referents del Programa Atenció Primària Sense Fum (APSF) dels ABS de Catalunya han realitzat diferents activitats relacionades amb la prevenció,control i deshabituació del consum tabàquic.

Aquestes activitats, en general, han estat taules informatives, xerrades i tallers, concursos al CAP i a les escoles, participació dels referents en mitjans locals, exposicions de plafons, murals, audiovisuals i cartells, caminades popular, etc.

Amb especial atenció aquest any sobre les cigarretes electròniques, l´ajuda per deixar de fumar amb el 061 i activitats a pediatria.

Dades rellevants de consum de tabac a Catalunya

Font: ASPCAT
Font: ASPCAT

En el decurs de la Setmana Sense Fum, que es desenvolupa durant els dies previs a la commemoració del Dia Mundial sense tabac (31 de maig) ha tingut lloc, avui dijous 29 a les 10.30h, la presentació de dades rellevants sobre prevalença de tabaquisme a Catalunya i entre els professionals dels centres sanitaris.

 

Acte de Celebració del Dia Mundial Sense Tabac 2013

Font: Esteve

Josep Oliva i Santiveri, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i Antoni Mateu i Serra, secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya tenen l´honor d´invitar-vos a l´acte de celebració del Dia Mundial sense Tabac, que tindrà lloc el proper divendres 31 de maig, a les 12h., a la Sala d´Actes del Pati Manning, c/ Montalegre, 7 de Barcelona.

Preguem us inscriviu accedint al següent enllaç

Dia Mundial 2013: Prohibició total a qualsevol forma de publicitat del tabac

Font: DS

La celebració del Dia Mundial sense Tabac, promoguda per l’OMS des de 1988, aconsegueix centrar l’atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Aquest any han escollit la "Prohibició total a qualsevol forma de publicitat del tabac" com a tema del Dia Mundial sense tabac que es celebra el dia 31 de maig de 2013, com a una de les formes més rendibles per reduir el tabaquisme, segons assenyala l´OMS.

Dia Mundial Sense Tabac 2012

Cartell OMS2012
Font: OMS

El tabaco, enemigo número uno de la salud pública, mata a seis millones de personas cada año. La industria tabacalera hace todo lo posible para socavar las actividades emprendidas contra el tabaco. La OMS ha elegido "Alto a las interferencias de la industria tabacalera" como tema del Día Mundial Sin Tabaco 2012, celebrado el 31 de mayo.

Resultats enquestes Setmana Sense Fum 2012

Cartell SSF2012
Font: CAMFiC

semFYC (CAMFiC en Catalunya) presenta els resultats d´una enquesta realitzada en els centres de salut de tot el país a fumadors y no fumadors: El 78% de los españoles vería mal que se permitiese de nuevo fumar en hostelería

El Dia Mundial sense Tabac se celebra a tot el món el 31 de maig 2012

Aquesta celebració anual informa el públic sobre els perills que suposa el consum de tabac, les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres, les activitats de l’OMS per lluitar contra l’epidèmia de tabaquisme, i el que les persones de tot el món poden fer per reivindicar el seu dret a la salut i a una vida sana, i protegir les generacions futures.

Cerca

Filtra per categories